WHOA

WHOA

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) biedt ondernemingen de mogelijkheid om buiten faillissement hun schulden te herstructureren. Door het WHOA-traject te doorlopen, kunnen ondernemingen ook onwelwillende schuldeisers aan de herstructurering binden. Doel is het voorkomen van een dreigend faillissement voor een onderneming die levensvatbaar is maar met een hoge schuldenlast kampt.

Key contacts

Onze WHOA-diensten

Onze advocaten uit de insolventiepraktijk zijn dagelijks betrokken bij alle facetten van een faillissement en de periode die daaraan voorafgaat. Wij adviseren regelmatig bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren, maar een faillissement nog kunnen voorkomen. Wij denken graag mee door oplossingen aan te dragen voor het te laat is. Regelmatig begeleiden wij ondernemingen bij een herstructurering, bij het aanbieden van een (schuldeisers)akkoord of bij een WHOA-traject.

Bij Wieringa Advocaten werken meerdere advocaten die regelmatig worden benoemd tot curator in een faillissement. Ook adviseren onze advocaten partijen die betrokken worden bij een faillissement, zoals bestuurders en commissarissen, leveranciers en schuldeisers en partijen die geïnteresseerd zijn in een doorstart.

Onze advocaten staan ook schuldeisers bij die zich tegen een WHOA-traject van een onderneming verzetten, bijvoorbeeld omdat zij het niet eens zijn met de uitkering die zij krijgen. Er kunnen ook andere redenen zijn om een faillissement boven een WHOA-procedure te verkiezen.

Ons kantoor is in Amsterdam gevestigd, maar wij werken nauw samen met uitstekende advocatenkantoren over de hele wereld. Zo zorgen wij ervoor dat ook een grensoverschrijdende kwestie op de beste manier wordt aangepakt.

Wil u meer lezen over de WHOA? Ter illustratie hebben we een stappenplan opgesteld waarin u meer kunt lezen over de stappen die u doorloopt in een WHOA-traject. U kunt ook meer lezen over de kosten van een WHOA-procedure en de meest gestelde vragen bekijken bij de Q&A. Kijk voor meer informatie op onderstaande kennispagina’s.

Bij Wieringa Advocaten hebben we veel ervaring met de WHOA en kunnen we u bijstaan in het doorlopen van het gehele traject. Omdat we bij Wieringa Advocaten meermaals met de WHOA-procedure hebben gewerkt, kunnen we daardoor efficiënt en kostenbesparend het traject doorlopen. Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze advocaten die zich bezig houden met bedrijven in moeilijkheden om uw zaak te bespreken.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten WHOA

Key contact(s)

Recente blogs over WHOA

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief