Omgevingsrecht

Omgevingsrecht

Het omgevingsrecht regelt de fysieke ruimte om ons heen. Waar kan ik als ontwikkelaar nieuwe woningen realiseren? Hoeveel lawaai mag mijn bedrijf produceren? Wat als mijn buurman een dakterras wil? Wij staan partijen bij in alle aspecten van het omgevingsrecht. Wij treden daarbij onder meer op voor overheden, bedrijven, projectontwikkelaars, bewonersverenigingen, of particulieren.

Key contacts

Ruimte

Ruimte wordt in Nederland steeds schaarser en iedereen wil op verschillende manieren gebruik maken van zijn of haar omgeving. De vraag hoe de beschikbare ruimte ingedeeld moet worden, wordt hierdoor steeds complexer. De verschillende belangen zullen daarnaast vaak genoeg ook nog eens tegenstrijdig aan elkaar zijn. Er moeten voortdurend keuzes worden gemaakt over welke argumenten op dat moment het belangrijkste zijn. Onze advocaten brengen uw belangen zo overtuigend mogelijk naar voren.

Daarnaast spelen er in een project vaak meerdere aspecten van het omgevingsrecht een rol zoals bijvoorbeeld bodemsanering, milieunormen (zoals voor geluid en fijn stof), flora en fauna, archeologie, lokale verordeningen en welstand. Onze advocaten hebben daar een scherp oog voor. Zij kunnen u precies vertellen welke regels allemaal van toepassing zijn. Ook kunnen wij u adviseren op welke manier de verschillende aspecten het beste kunnen worden benaderd.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Omgevingsrecht

Key contact(s)

Recente blogs over Omgevingsrecht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief