Vennootschapsrecht

Vennootschapsrecht

Ondernemingen kunnen op tal van manieren juridisch worden vormgegeven. De meest voorkomende vormen zijn de eenmanszaak en de besloten vennootschap (B.V.). Maar ook naamloze vennootschappen (N.V.), vennootschappen onder firma (v.o.f.), commanditaire vennootschappen (c.v.), maatschappen, stichtingen en verenigingen vragen alle een eigen aanpak. Wij adviseren over de beste ondernemingsvorm. Wij helpen bij de oprichting of het opstellen van een vennootschapscontract. Ook begeleiden wij inbreng van ondernemingen, splitsing, fusie, de beslechting van aandeelhoudersgeschillen en bedrijfsbeëindiging.

Key contact

Altijd een passend advies

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren over internationale samenwerkingsvormen. Ons kantoor is in Amsterdam gevestigd, maar wij werken nauw samen met uitstekende advocatenkantoren over de hele wereld. Zo zorgen wij ervoor dat iedere grensoverschrijdende kwestie op de beste manier wordt aangepakt.

Het team

Ons team van advocaten heeft ruime ervaring in zowel het opstellen van overeenkomsten, het voeren van onderhandelingen, het geven van juridisch advies als het bijstaan in procedures. Of het nu gaat om een eenmalig advies of het begeleiden van een start-up of overname, om ondersteuning op de achtergrond of het overnemen van een zaak: samen bepalen we de koers voor het beste resultaat.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Vennootschapsrecht

Key contact(s)

Recente blogs over Vennootschapsrecht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief