Retail & Horeca

Retail & Horeca

De Retail & Horeca branche wordt gekenmerkt door een veelheid aan wet- en regelgeving. Dat is ook niet verbazingwekkend, aangezien de ondernemers in deze sector voornamelijk leveren aan consumenten. Met al die regels is het belangrijk dat wij voor u de randvoorwaarden creëren, zodat u kunt doen waar u goed in bent: ondernemen. Wij kennen uw bedrijfstak en bieden u complete begeleiding binnen het woud van juridische spelregels.

Van alle markten thuis

Zo helpen wij onze cliënten in deze branche bij het beheer, de exploitatie en de ontwikkeling van winkelruimtes, hotels en horecabedrijven. We kijken naar het verhuurbeheer, bestemmingswijzigingen, alle benodigde (exploitatie)vergunningen. En we staan u bij in renovatie of sloop en nieuwbouw. Daarnaast is er uiteraard het dagelijks functioneren van de onderneming. Vraagstukken op het gebied van personeelszaken, franchise, (exclusieve) inkoop, financiering en zekerheden, of koop/verkoop van de onderneming zijn ons dagelijks werk. De verschillende juridische deelgebieden die daarbij samenhangend aan de orde kunnen komen – op bijvoorbeeld zowel huurrechtelijk, bestuursrechtelijk, algemeen civielrechtelijk en EU-rechtelijk gebied – worden daarbij geïntegreerd behandeld.

De advocaten van Wieringa behartigen in dit kader de belangen van (multinationale) winkelketens, vastgoedbeleggers, ontwikkelingsmaatschappijen, een grote brouwerij, hotelketens en individuele retail- en horecaondernemingen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief