Energietransitie

Energietransitie

In 2030 moet de uitstoot van CO2(broeikasgassen) ten opzichte van 1990 met 40% zijn verminderd, het aandeel hernieuwbare energie moet naar 27% zijn verhoogd én er moet 30% energiebesparing zijn gerealiseerd. Deze transitie naar duurzame energiebronnen, zoals zon- en windenergie, is zeer complex en heeft voor iedereen gevolgen. Onder andere voor projectontwikkelaars en VvE’s: binnen afzienbare tijd volledig van het gas af en meer aandacht voor eigen productie van stroom? Niet alleen technisch en economisch, maar ook juridisch een grote uitdaging.

Key contact

De juridische aspecten van de energietransitie

Wetgeving op het gebied van de energietransitie is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt de komende jaren wet- en regelgeving gewijzigd om de transitie naar duurzame energie mogelijk te maken, zoals de Warmtewet en de Mijnbouwwet, en worden nieuwe wetten vastgesteld, zoals de Energiewet. Ook worden klimaat- en energieakkoorden (zowel op nationaal, Europees als internationaal niveau) gesloten. U mag van ons verwachten dat wij deze ontwikkelingen op de voet volgen en ‘out of the box’ denken wanneer dat nodig is. De energietransitie heeft raakvlakken met veel verschillende rechtsgebieden, zoals het omgevingsrecht, het VvE-recht en het huurrecht. Wieringa Advocaten heeft de experts in huis die naadloos met elkaar samenwerken op deze gebieden en de markt van verschillende kanten kennen.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Energietransitie

Key contact(s)

Recente blogs over Energietransitie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief