Advocaat-medewerker

Advocaat-medewerker

Niet al onze advocaten zijn “eigen kweek”. Wieringa biedt ook regelmatig plaats aan advocaten die hun opleiding al geheel of gedeeltelijk op een ander kantoor hebben gehad. Overstappen kan in de loop van de stagetijd, na afloop daarvan, of na enkele jaren medewerkerschap. Soms hebben wij een expliciete vacature voor een advocaat-medewerker. Maar een open sollicitatie wordt ook altijd met belangstelling tegemoet gezien.

vacatures en open sollicitaties

Kom als medewerker tot je recht!

Wieringa biedt echte, hands-on advocatuur aan de Amsterdamse IJ-as! Ben je toe aan iets anders, aan het eind van je stage of na één of meer medewerkersjaren bij een (groter) kantoor?
Lees dan vooral verder.

Een advocaat-medewerker bij Wieringa werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan zaken binnen een of twee praktijkgroepen. Al onze advocaten hebben naast een advies- een procespraktijk. Ook als je op je vorige kantoor nauwelijks aan procederen toekwam krijg je bij ons dan ook de gelegenheid je vaardigheden ook op dat gebied aan te scherpen.

Daarnaast krijgt elke advocaat de mogelijkheid zich te specialiseren in het rechtsgebied dat hem of haar het meest aantrekt. Wieringa stimuleert het volgen van een postacademische opleiding en andere vak-gerelateerde activiteiten, zoals participatie in specialisatie-verenigingen of het publiceren van artikelen. Wij verwachten van onze medewerkers dat zij in zichzelf investeren en daar energie in steken. Met alle medewerkers wordt een ontwikkeltraject vastgelegd, waarbij op individuele basis wordt gedefinieerd welke ontwikkeling mogelijk en wenselijk is.

Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast voor concrete vacatures of lees hieronder verder over open solliciaties!


Open sollicitaties:

Vacature of niet: wij staan altijd open voor talent dat bij ons past. Voor mensen die er op welke wijze dan ook ‘uitspringen’ zijn wij bereid ruimte te maken. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben: stuur dan een open sollicitatie naar Liselot Bosman, per e-mail of naar Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele interne beoordelingen.

Concrete vacatures:

1. Medewerker Ondernemingsrecht

2. Medewerker Bouw en Vastgoed met een bestuursrechtelijk profiel

3. Medewerker Bouw en Vastgoed met een civielrechtelijk profiel.

4. Medewerker Arbeidsrecht.

1. Advocaat-medewerker Ondernemingsrecht

Als advocaat binnen de praktijkgroep ondernemingsrecht behandel je zaken binnen een gevarieerde ondernemingsrechtelijke praktijk, met een focus op vennootschapsrecht, contracten en herstructurering/financiering. Enige proceservaring is een must.

Wieringa Advocaten verwacht van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Reactie op deze vacature:

Stuur je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam). Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, (ongeschoonde) cijferlijsten bachelor en master en eventuele stagebeoordelingen.

2. en 3. Advocaat-medewerker praktijkgroep Bouw en Vastgoed met een bestuursrechtelijk profiel óf een civielrechtelijk profiel.

Onze vastgoedpraktijk behoort tot de grotere van Nederland, met een bloeiende en gevarieerde proces- en adviespraktijk. Wij houden ons met alle facetten van vastgoed bezig; van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht tot huurrecht, projectontwikkeling, transacties, vastgoedfinanciering, aanbestedingsrecht en bouwrecht. Onze Bouw- en Vastgoed specialisten behartigen de belangen van alle bij de bouw en het vastgoed betrokken partijen, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en ingenieurs- en architectenbureaus. Wij zijn bijvoorbeeld betrokken bij de realisatie van woonwijken, kantoren, exploitatie van horeca en leisure, vastgoedtransacties, contractering in het kader van vastgoedontwikkeling en vraagstukken omtrent schaarse vergunningen.

Ter versterking van deze praktijkgroep zijn wij op zoek naar een advocaat-medewerker met een bestuursrechtelijk profiel en een advocaat-medewerker met een civielrechtelijk profiel.

Je hebt je advocaatstage voltooid of bijna voltooid en daarin de nodige civielrechtelijke en/of bestuursrechtelijke ervaring opgedaan met betrekking tot bouw en vastgoed. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken met betrekking tot omgevingsrecht, huur, bouw, ruimtelijke ordening, aanbesteding, koop- en verkoop, energietransitie of de verdeling van schaarse rechten. Bij voorkeur heb je daarbij multidisciplinair gewerkt en ken je de wensen en belangen van de betrokken partijen. Je bent toe aan een nieuwe omgeving, waar je hands-on praktisch advocaat kunt zijn. Als advocaat binnen de praktijkgroep Bouw en Vastgoed behandel je zaken binnen een gevarieerde praktijk, waarbij niet het rechtsgebied centraal staat maar de innovatieve bijdrage aan de bedrijfsvoering van de cliënt.

Wieringa Advocaten verwacht van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, zelfstandig en met commercieel gevoel. Aantoonbare affiniteit met en/of ervaring binnen de hiervoor genoemde gebieden, binnen of buiten de advocatuur, is een absoluut vereiste.

Reactie op deze vacature:

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam). Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, (ongeschoonde) cijferlijsten bachelor en master en eventuele stagebeoordelingen.

4. Medewerker Arbeidsrecht

Wij zijn een commercieel kantoor waar hard wordt gewerkt maar waar plezier in het werk centraal staat. Hartelijke, collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je een goede sfeer en bovenal het doel om vanuit onze expertise uitstekende kwaliteit te leveren en het beste te bereiken voor de cliënt.

Je kent de cliënten waarvoor je werkt en kent niet alleen de details van een bepaalde opdracht, maar de ins en outs van de gehele zaak, waarbij je ook kunt meedenken over aanpak en strategie. Je kunt altijd binnenlopen bij een collega, of die nu stagiaire, medewerker of partner is, om te overleggen of om te brainstormen. Wij zijn een platte en open organisatie waar we eenieder gelijk behandelen.

Binnen onze praktijkgroep Arbeidsrecht bieden wij het brede spectrum aan dienstverlening aan, onder andere op het gebied van (collectief) ontslagrecht, (onrechtmatige) concurrentie en geheimhouding, cao- en medezeggenschapsrecht, bijzondere arbeidsverhoudingen, overgang van onderneming, gelijke behandeling, detachering en arbeidstijden- en arbeidsomstandigheden. Wij hebben Nederlandse en internationale cliënten, waarbij we eveneens samenwerken met verschillende ‘best friends’ advocatenkantoren in andere landen. Een uitdagende, diverse en internationale praktijk dus.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt tussen de drie en zeven jaar ervaring als advocaat in het arbeidsrecht, kwaliteit en creativiteit in het belang van cliënt staan bij jou altijd voorop. Wij verwachten van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, kwaliteit, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Wat krijg jij van Wieringa Advocaten?

Wij bieden jou een mooie baan in een prachtig kantoor aan het IJ met ontwikkelmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Denk dan aan een goede pensioenregeling en een volledige reiskostenvergoeding, 27 vakantiedagen, gratis lunch, activiteiten door het jaar heen en natuurlijk een prachtig kerstfeest.   

Heb je vragen over de vacature of over de inhoud van de functie neem dan contact op met Joost Kokje of Liselot Bosman zij staan je graag te woord; 020-624 68 11.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail (bosman@wieringa.nl) of per post: Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, ongeschoonde cijferlijsten bachelor en master.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief