Advocaatstage

Advocaatstage

Een advocaatstage bij Wieringa verschilt nogal van die bij andere kantoren. Om te beginnen is daar het formaat van ons kantoor. Groot genoeg en tegelijk ook klein genoeg. Groot genoeg om interessante zaken te kunnen doen, vaak met een internationale dimensie. Maar klein genoeg om écht bij die zaken betrokken te raken en daarin goed te worden begeleid. Niet in een apart klasje of in een academy, nee, gewoon in de praktijk, onder begeleiding van meer ervaren advocaten die daadwerkelijk tijd voor je maken.

Vacatures en open sollicitaties

Hands-on  advocatuur!

Wij zijn geen Zuidas kantoor en dat merk je direct. Je kent de cliënten waarvoor je werkt en doet gewoon mee aan besprekingen. Je kent niet alleen de details van een bepaalde opdracht, maar de ins en outs van de gehele zaak, waarbij je ook kunt meedenken over aanpak en strategie. En  je kunt altijd gewoon binnenlopen bij een collega, of die nu partner of studentstagiaire is.

Wees dus niet bang dat je bij ons gedurende je stage wordt weggestopt in de bibliotheek om uitzoekklusjes te doen. Onze advocaat-stagiaires staan doorgaans binnen zes maanden te pleiten voor een rechterlijke instantie!

En dan is er onze sfeer. Wij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar centraal staat bij ons toch het plezier in het vak en in het werk. Hartelijke collegiale verhoudingen vinden wij daarbij heel belangrijk. Bij ons vind je dan ook geen ellebogenwerk, maar is iedereen vanuit zijn expertise en vaardigheden bezig het beste te bereiken voor de cliënt.

Beschrijft het bovenstaande een werkomgeving die jou aanspreekt? Lees dan vooral ook de kolom hiernaast voor concrete vacatures, of lees hieronder verder over open sollicitaties!

Open sollicitaties:

Vacature of niet: wij staan doorlopend open voor talent dat bij ons past. Voor mensen die er op welke wijze dan ook ‘uitspringen’ zijn wij altijd bereid ruimte te maken. Mocht je dan ook menen ons iets bijzonders te bieden te hebben, stuur dan gerust een open sollicitatie naar Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, cijferlijsten bachelor en master; eventuele beoordelingen studentstages.

Concrete vacatures:

1. Stagiair Ondernemings- en Insolventierecht;

2. Medewerker Ondernemings- en Insolventierecht;

3. Stagiair Bouw en Vastgoed;

4. Medewerker Bouw en Vastgoed met bestuursrechtelijk profiel;

5. Medewerker Bouw en Vastgoed met civielrechtelijk profiel


1. Stagiair Ondernemings- en Insolventierecht

Binnen onze praktijkgroep Ondernemingsrecht houden wij ons natuurlijk bezig met het pure Boek 2-werk, maar daar houdt het niet op. In feite staan wij ondernemers bij met alles wat ze juridisch op hun weg tegenkomen. Dus ook met zaken op het gebied van onder meer commerciële contracten, zekerheden en aansprakelijkheid.

Vanuit onze praktijkgroep Insolventierecht adviseren wij ondernemers over zaken als herstructurering van hun eigen onderneming, het omgaan met handelspartners die in zwaar weer verkeren en (bestuurders-) aansprakelijkheid. Daarnaast treden drie van onze advocaten op als curator in faillissementen.

Wij hebben een gemengde advies- en procespraktijk.

Deze vacature betreft plaatsing in beide praktijkgroepen tegelijk. Als advocaat-stagiair bij deze praktijkgroepen zal je dan ook op alle genoemde gebieden kunnen worden ingezet.

Je ondersteunt je meer gevorderde kantoorgenoten en hebt daarbij onmiddellijk ook contact met cliënten en wederpartijen. Naarmate je ervaring groeit, ga je onderdelen van zaken, en later ook hele zaken, zelfstandig behandelen. Daarbij heb je altijd de zekerheid te kunnen terugvallen op je meer ervaren kantoorgenoten.

Afhankelijk van de situatie krijg je of direct een stage van drie jaar aangeboden of (eerst) een juridisch medewerkerschap van kortere duur. Ben je al een gevorderde stagiair? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam). Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, (ongeschoonde) cijferlijsten bachelor en master en eventuele stagebeoordelingen.

2. Medewerker Ondernemings- en Insolventierecht

Zie hiervoor de vacaturetekst op de medewerkerspagina

3. Advocaat-stagiair Bouw en Vastgoed

Onze vastgoedpraktijk behoort tot de grotere van Nederland, met een bloeiende en gevarieerde proces- en adviespraktijk. Wij houden ons met alle facetten van vastgoed bezig; van projectontwikkeling, huurrecht, bouwrecht, vastgoedtransacties en aanbestedingsrecht tot algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht.

Daarbij behartigen we de belangen van de uiteenlopende partijen die in het vastgoed actief zijn, zoals vastgoedeigenaren, gemeenten, projectontwikkelaars, hotels, bouwbedrijven en architectenbureaus.

Wij staan onze cliënten bij in een breed scala aan zaken. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van woningbouwprojecten en kantoren, de exploitatie van horeca, evenementen en toerisme, de aan- en verkoop van vastgoed(portefeuilles), het opstellen en uitonderhandelen van bouw- en huurcontracten en vraagstukken over schaarse vergunningen.

Ter versterking van onze praktijkgroep Bouw & Vastgoed zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiair. Aantoonbare affiniteit met en/of ervaring op de hiervoor genoemde gebieden, binnen of buiten de advocatuur, is een pre.

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Liselot Bosman, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam). Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, (ongeschoonde) cijferlijsten bachelor en master en eventuele stagebeoordelingen.

4. Advocaat-medewerker Bouw en Vastgoed met een bestuursrechtelijk profiel

Zie hiervoor de vacaturetekst op de medewerkerspagina

5. Advocaat-medewerker Bouw en Vastgoed met een civielrechtelijk profiel

Zie hiervoor de vacaturetekst op de medewerkerspagina

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief