Studentstage bij Wieringa

Studentstage bij Wieringa

Hoewel het niet op alle universiteiten tot het vaste curriculum behoort is een rechtenstudie eigenlijk niet compleet zonder stage. Voor wie een carrière in de advocatuur overweegt is dat uiteraard bij voorkeur een stage op een advocatenkantoor. Wij laten universitaire studenten rechten graag zien hoe het er in de advocatuur aan toegaat op een middelgroot kantoor.

Een studentstage duurt twee maanden. In deze periode proberen wij je zo goed mogelijk kennis te laten maken met de advocatuur en met ons kantoor. Daartoe word je op uiteenlopende gebieden ingeschakeld en zo veel mogelijk betrokken bij dossiers op verschillende rechtsgebieden. Natuurlijk verwachten wij van de stagiaire een goede inzet; het primaire doel van de studentstage is echter het bieden van een zo breed mogelijk beeld van de uitoefening van de advocatuur op een commercieel kantoor. De student-stagiaire ontvangt een vergoeding van 500 euro bruto per maand, uitgaand van een fulltime stage.

De mogelijkheid voor het volgen van een studentstage bestaat uitsluitend voor studenten die een universitaire studie Rechten volgen.

In de praktijk blijkt dat een studentstage niet alleen leuk en leerzaam is, maar dat er vaak ook wederzijds ‘een vonk overspringt’. Een belangrijk deel van de huidige partners, medewerkers en stagiaires is ooit als student-stagiaire bij Wieringa ‘begonnen’.

Inlichtingen over de studentstage zijn verkrijgbaar bij mr. Tess Boekema en mr. Annemarie Buwalda. Maak voor het aanvragen van nadere informatie gebruik van het responsformulier hiernaast (graag alle velden invullen).

Studentstage

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief