Studentstage bij Wieringa

Studentstage bij Wieringa

Hoewel het niet op alle universiteiten tot het vaste curriculum behoort, is een rechtenstudie eigenlijk niet compleet zonder stage. Voor wie een carrière in de advocatuur overweegt is dat uiteraard bij voorkeur een stage op een advocatenkantoor. Wij laten universitaire studenten rechten graag zien hoe het er in de advocatuur aan toegaat op een middelgroot kantoor.

Een studentstage duurt twee maanden. In deze periode proberen wij je zo goed mogelijk kennis te laten maken met ons kantoor en de advocatuur. Een stage is bij ons kantoorbreed;  je wordt zo veel mogelijk betrokken bij dossiers op verschillende rechtsgebieden. Dit is naar onze mening de uitgelezen kans te ontdekken welk rechtsgebied je in de praktijk nou echt leuk vindt. Natuurlijk verwachten wij van de stagiair een goede inzet; het primaire doel van de studentstage is echter jou een kijkje in de keuken te geven. Zo word je ingezet voor diverse opdrachten, word je geregeld meegenomen naar zittingen en zit je bij alle interne overleggen. In de praktijk blijkt dat een studentstage niet alleen leuk en leerzaam is, maar dat er vaak ook wederzijds ‘een vonk overspringt’. Een deel van de huidige partners, medewerkers en stagiaires is ooit als studentstagiaire bij Wieringa ‘begonnen’.

Inlichtingen over de studentstage zijn verkrijgbaar bij mr. Tess Boekema en mr. Marjolein Zinkhann. Interesse of vragen? Vul het responsformulier hiernaast in! Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

De mogelijkheid voor het volgen van een studentstage bestaat uitsluitend voor studenten die een universitaire studie Rechten volgen. De student-stagiair ontvangt een vergoeding van 500 euro bruto per maand, uitgaand van een fulltime stage.

Studentstage

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief