Intellectuele eigendom

Intellectuele eigendom

Onze advocaten intellectuele eigendom adviseren, procederen en publiceren veel over bescherming van vormgeving, namen, logo's, ideeën en informatie. Wij voelen ons thuis op alle vlakken van het intellectuele-eigendomsrecht. Ook voor vraagstukken op de aangrenzende gebieden van domeinnamen en reclamerecht kunt u bij ons terecht.

Key contact

Auteursrechten, merken, handelsnamen…

Of uw kwestie nu auteursrechtelijk van aard is, om merken, modellen of handelsnamen draait of te maken heeft met domeinnamen, naburige rechten of databanken – het is voor ons bekend terrein. We procederen, voor de gewone rechter maar bijvoorbeeld ook bij het EUIPO, en proberen procedures te voorkomen door onze klanten tijdig van juist advies te voorzien. Ook het niet-technische gedeelte van het octrooirecht (zoals licenties en overdracht) rekenen we tot ons werkterrein; voor de technische kant hebben wij uitstekende relaties.

Inbreuken voorkomen, vermijden en bestrijden

Wij treden voor u op als inbreuk dreigt of al een feit is, en helpen u verdere schade te voorkomen. Maar ook stellen we licentiecontracten op en adviseren we u over de beste beschermingsvorm voor uw plannen en ideeën. Indien nodig verzorgen wij de inschrijving van uw merknaam of logo. Dankzij ons grote internationale netwerk hoeft uw bescherming niet bij de landsgrenzen te eindigen. Bent u juist bang dat uw idee of plan inbreuk maakt op een bestaand intellectueeleigendomsrecht? Ook dan denken wij graag met u mee. We schatten de speelruimte in en adviseren over noodzakelijke wijzigingen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Intellectuele eigendom

Key contact(s)

Recente blogs over Intellectuele eigendom

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief