Bouwrecht

Bouwrecht

Het Nederlandse recht kent een grote mate van contractsvrijheid. In de bouw wordt de verhouding van partijen bepaald door de afspraken die zij onderling hebben gemaakt. Daarom is het erg belangrijk aspecten zoals meer-minderwerk, aansprakelijkheid en oplevering van te voren goed te regelen. In de bouwpraktijk staan wij partijen bij vanaf het begin van een project tot aan de oplevering. Wij treden daarbij op voor aannemers, opdrachtgevers, architecten, projectontwikkelaars, ingenieurs- en adviesbureaus. Onze bouwrechtspecialisten hebben ruime ervaring in zowel het adviseren over de juridische mogelijkheden en risico's, en het opstellen van overeenkomsten, als in het voeren van procedures.

Key contacts

Adviseren

In het bouwproces kan in het voortraject (juridisch) veel worden gewonnen door de gemaakte afspraken tussen de verschillende partijen goed vast te leggen in overeenkomsten. Of het nu gaat om een aannemingsovereenkomst op basis van de UAV gc, een architectenovereenkomst op basis van de SR 1997 of een adviesovereenkomst op basis van de DNR 2011: wij hebben de benodigde kennis en expertise in huis. Daarmee kunnen wij voorkomen dat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan en uw project vertraging oploopt.

Procederen

Indien u reeds in een bouwgeschil bent geraakt of dreigt te geraken over bijvoorbeeld meer-en minderwerk, bouwtijdoverschrijding of gebreken dan kunnen wij u adviseren over uw rechtspositie en uw positie verdedigen in een procedure bij de rechtbank of bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Bouwrecht

Key contact(s)

Recente blogs over Bouwrecht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief