Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is breder dan arbeidsconflicten. Onze arbeidsrechtadvocaten richten zich op het micro- en macro arbeidsrecht, employee benefits en transacties. Daarbij staat het cliëntbelang en de kwaliteit van dienstverlening altijd voorop.

Micro-arbeidsrecht:

Individuele ontslagzaken, arbeidsongeschiktheid, procedures, (internationaal) detacheren, contracten, grensoverschrijdend gedrag, gedragscodes en -richtlijnen, privacy, concurrentie- en relatiebeding.

Macro-arbeidsrecht:

Reorganisaties, nationaal en internationale medezeggenschap, aanstelling en ontslag van bestuurders, cao-onderhandelingen met vakbonden en pensioenconflicten.

Employee benefits:

Werknemersparticipaties en aandelen incentives, bonusplannen en retention plannen.

Transacties:

Due dilligence onderzoeken, OR advies- en/of instemmingstrajecten, vakbondsonderhandelingen, pensioenvraagstukken, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden.

Key contact

Het arbeidsrecht is een dynamisch rechtsgebied. Er vinden regelmatig wijzigingen plaats in wet- en regelgeving. De arbeidsrechtadvocaten van Wieringa Advocaten houden al deze ontwikkelingen goed in de gaten, zodat zij altijd up-to-date zijn. Kwaliteit van dienstverlening staat centraal.

Team arbeidsrecht

Ons arbeidsrechtteam bestaat uit advocaten met ruime ervaring. Hun zakelijke en persoonlijke benadering zorgt voor langlopende cliëntrelaties. De internationale oriëntatie van het arbeidsrechtteam maakt dat zij gemakkelijk met alle nationaliteiten en cross-border kunnen schakelen. Uiteindelijk staat voorop dat zij samen met de cliënt de koers bepalen voor het beste resultaat.

Cliënten

Het arbeidsrechtteam staat zowel nationale, als internationale cliënten bij. Zij zijn onder meer actief in de IT, het transport, de zorg en de retail. Eveneens heeft het arbeidsrechtteam van Wieringa goede contacten met diverse internationale advocatenkantoren, waarmee intensief wordt samengewerkt. Daarmee bieden zij hun cliënten juridische ondersteuning in vrijwel elke jurisdictie.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Arbeidsrecht

Key contact(s)

Recente blogs over Arbeidsrecht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief