Dier en recht

Dier en recht

Dieren worden in de wet niet langer gezien als zaken. Artikel 3:2a van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat met zoveel woorden. Maar voegt er meteen aan toe dat ze in de meeste gevallen wel als zaken worden behandeld. En daar zit hem vaak de kneep.

Key contact

Organisaties voor dierenrechten

Zo is er nog steeds weinig verschil in regels voor opslag van wc papier en regels voor huisvesting van dieren. Mag foie gras nog steeds worden geïmporteerd. En lijkt het dragen van bont maatschappelijk weer acceptabel te worden. Er is nog veel te doen.

Wij staan diverse organisaties op het gebied van dierenwelzijn bij op juridisch gebied. We helpen hen bij hun interne organisatie en screenen hun campagnes. Ook bekijken we met hen hoe hun doelstellingen langs juridische weg kunnen worden bevorderd.

(NB: Wij zijn uitsluitend gespecialiseerd in het bijstaan van dierenbeschermings-organisaties. Particulieren die een geschil hebben inzake (eigendoms)rechten op dieren, (kosten van) behandeling van dieren, etc. kunnen wij derhalve niet bijstaan).

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Dier en recht

Key contact(s)

Recente blogs over Dier en recht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief