Zorg

Zorg

Marktwerking, specialisatie, kostenbeheersing: tal van ontwikkelingen in de zorg vragen om een aanpak waarbij grondige kennis van de branche en van zorgspecifieke regelgeving vereist is. Het is voor bestuurders vaak niet meer te overzien. Voor individuele advocaten ook niet. Daarom werken wij met een team.

Key contacts

Alles komt voorbij

Wij adviseren o.a. over het aangaan en inrichten van nieuwe samenwerkingsverbanden. We kijken naar de governance. Hoe wordt de organisatie transparant en slagvaardig ingericht? Welke rechtsvorm past daarbij? Hoe zijn kwaliteit en toezicht gewaarborgd, en op welke wijze wordt de verhouding met de medisch specialisten goed geregeld? Welke ontwikkelingen op gebied van financiering, vastgoed, bekostiging en tarieven zijn voor uw instelling van belang? Daarnaast spelen privacy, medezeggenschap, erkenning van opleidingen, arbeids- en ambtenarenrecht natuurlijk een eigen rol binnen de zorgsector.

Expertise in verschillende handen

De zorgspecialisten van Wieringa hebben verschillende achtergronden en expertises. Hun gemeenschappelijke factor is een ruime ervaring binnen de zorgbranche. Zij ondersteunen (academische) ziekenhuizen, instellingen voor revalidatie en gehandicaptenzorg, GGD’en, maar ook huisartsen- en tandartspraktijken. Zij vertegenwoordigen hun cliënten o.a. bij de civiele en bestuursrechter, maar ook bij klachten- of geschillencommissies zoals het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en de Geschillencommissie Zorginstellingen.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Maak kennis met onze advocaten Zorg

Key contact(s)

Recente blogs over Zorg

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief