Offerte herstructureringsdeskundige

Offerte herstructureringsdeskundige

Vraag nu vrijblijvend een Offerte WHOA herstructureringsdeskundige bij ons aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Vul vrijblijvend ons contactformulier in.

Key contact

Bent u schuldenaar (ondernemer), schuldeiser, aandeelhouder of OR (ondernemingsraad) en zoekt u een herstructureringsdeskundige om een WHOA-traject te starten? Wieringa Advocaten is WHOA specialist en onze advocaten treden tevens op als herstructureringsdeskundige in WHOA-procedures. U kunt vrijblijvend een Offerte herstructureringsdeskundige aanvragen door ons contactformulier in te vullen.

Herstructureringsdeskundige nodig?

In tegenstelling tot de schuldenaar (ondernemer) zelf, kunnen schuldeisers, aandeelhouder en de OR (ondernemingsraad) niet zelf een WHOA akkoord aanbieden. Daarvoor hebben zij de tussenkomst van een door de rechtbank benoemde herstructureringsdeskundige nodig. Als een schuldenaar een akkoord wil aanbieden, is de benoeming van een herstructureringsdeskundige niet vereist, maar er kunnen redenen zijn dat de schuldenaar (ondernemer) belang heeft om (ook) zelf te verzoeken tot benoeming van een herstructureringsdeskundige.

Schuldeisers, aandeelhouders en OR

Schuldeisers, aandeelhouder en de ondernemingsraad kunnen weliswaar een WHOA-procedure initiëren, maar kunnen niet zelf een WHOA akkoord aanbieden. Daarvoor moeten zij de rechtbank verzoeken een herstructureringsdeskundige te benoemen die vervolgens een akkoord kan aanbieden. Bij het verzoek moet twee keer een offerte herstructureringsdeskundige worden gevoegd.

Schuldenaar (ondernemer)

De schuldenaar (ondernemer) zelf kan, zonder herstructureringsdeskundige, een WHOA akkoord aanbieden aan zijn schuldeisers en aandeelhouders. Het is echter ook mogelijk dat de schuldenaar (ondernemer) om benoeming van een herstructureringsdeskundige verzoekt. Voordeel kan zijn dat een akkoord aangeboden door een herstructureringsdeskundige mogelijk als objectiever wordt ervaren, waardoor de betrokken schuldeisers en aandeelhouders eerder voor het akkoord zullen stemmen. Nadeel kan zijn dat de schuldenaar minder controle heeft over de inhoud en totstandkoming van het akkoord.

Offerte

Aan het verzoek tot benoeming van een herstructureringsdeskundige dienen minimaal 2 offertes van herstructureringsdeskundigen worden gehecht. Wieringa Advocaten is WHOA specialist en onze advocaten treden tevens op als herstructureringsdeskundige. Vraag nu vrijblijvend een Offerte herstructureringsdeskundige bij ons aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Vul vrijblijvend ons contactformulier in.

Meer informatie?

Bij Wieringa Advocaten hebben we veel ervaring met de WHOA en kunnen we u bijstaan in het aanbieden van een WHOA-akkoord, ook in de rol van partijdige adviseur in plaats van objectieve herstructureringsdeskundige. Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze WHOA-advocaten en advocaten insolventierecht om uw zaak en de daaraan verbonden kosten te bespreken.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief