icon

Serie contractenrecht: inleiding

Op deze blog schreven wij al eerder over contracten. In deze serie willen we een meer algemeen overzicht geven van de belangrijkste onderwerpen bij het procederen of adviseren over contracten. Of het nu om bijvoorbeeld een aandeelhouders-, arbeids-, distributie-, franchise-, huur- of koopcontract gaat: het zorgvuldig vastleggen van afspraken voorkomt veel problemen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. het afbreken van onderhandelingen;
 2. garanties en vrijwaringen in een contract;
 3. contracten met buitenlandse partijen;
 4. boilerplate-bepalingen in een contract;
 5. volmacht en vertegenwoordiging bij het sluiten van een contract;
 6. de invloed van dwingend recht, aanvullend recht en de redelijkheid en billijkheid;
 7. opschortende en ontbindende voorwaarden;
 8. de uitleg van contractsbepalingen;
 9. wanprestatie, ingebrekestelling en verzuim;
 10. het opschorten van verplichtingen;
 11. schadevergoeding bij een tekortkoming;
 12. ontbinding van een contract; en
 13. het opzeggen van duurovereenkomsten.

Over deze onderwerpen valt het nodige te zeggen. Het zal dan ook meer dan eens voorkomen dat er meerdere blogs worden gewijd aan één onderwerp. Ook zullen wij teruggrijpen naar eerdere blogs en recente voorbeelden behandelen.

Wij procederen en adviseren met grote regelmaat over allerlei soorten contracten. Zou u graag eens overleggen over het opstellen of het beoordelen van een contract? Komt uw wederpartij een contract niet (volledig) na? Wenst u een contract te beëindigen? Neem in al die gevallen gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Serie contractenrecht: inleiding

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief