icon

Merk registreren? Dat kan momenteel zeer voordelig!

Heeft u een kleine of middelgrote onderneming en bent u al een tijd van plan om één of meerdere merken te laten registreren voor uw waren en/of diensten? Dan is dit het moment om die merken aan te vragen. U kunt uw merken momenteel namelijk met een korting van maar liefst 75 % aanvragen. Zowel bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) als bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO). U krijgt de korting wanneer u gebruikmaakt van de Europese subsidieregelingIdeas Powered for Business SME Fund”. De subsidieregeling is op initiatief van de Europese Commissie tot stand gekomen en is bedoeld om kleine en middelgrote ondernemingen in de Europese Unie te helpen met het beschermen van hun intellectuele-eigendomsrechten.

Kortingstarieven

Voor een merkregistratie betaalt u een taks aan het bureau waarbij u het merk aanvraagt. De subisidieregeling geldt zowel voor nationale merken in de verschillende lidstaten als voor Europese merken. De basistaks voor een Benelux-merk bedraagt normaal gesproken minimaal € 244 en voor een merk van de Europese Unie € 850. Met toepassing van de subsidieregeling bedraagt de basistaks voor een Benelux-merk momenteel dus slechts € 61 en voor een merk van de Europese Unie € 212,50. Ook voor extra klassen betaalt u slechts een kwart van de aanvraagtaks. Een zeer riante subsidieregeling dus; zeker wanneer u meerdere merken wenst in te schrijven. De subisidieregeling geldt nog tot 8 december 2023, maar wel onder de voorwaarde: “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Wacht er dus niet te lang mee! Meer informatie over de voorwaarden van de SME-voucher vindt u hier.

Wij denken graag met u mee

Heeft u advies nodig over het aanvragen van uw merk? Twijfelt u bijvoorbeeld over de keuze voor een woord- of gecombineerd woord-beeldmerk? Of heeft u hulp nodig bij het samenstellen van de juiste waren en diensten waarvoor u het merk wenst aan te vragen? Wij hebben veel expertise over merken, denken graag met u mee en zorgen er samen met u voor dat uw merk straks in een optimale bescherming voorziet.

Lees ook eens onze pagina over merken registreren. Daar leest u waar u bij het indienen van een merkaanvraag allemaal op moet letten.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Merk registreren? Dat kan momenteel zeer voordelig!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief