icon

WHOA-procesreglement en stappenplan

Deze blog is onderdeel van de Serie de WHOA.

WHOA-procesreglement

Op 24 november 2020 is het WHOA-procesreglement gepubliceerd. U kunt het procesreglement vinden via deze link. Het procesreglement biedt de (praktische) handvatten voor het indienen van de diverse WHOA-verzoeken en het doorlopen van het WHOA-proces.

WHOA-stappenplan

De Kamer van Koophandel heeft op haar website een stappenplan voor het initiëren van het WHOA-traject gepubliceerd, dat wij u niet willen onthouden. U vindt het stappenplan via deze link.

WHOA is op 1 januari 2021 in werking getreden

Vanaf 1 januari 2021 kunnen WHOA-zaken worden aangebracht bij de rechtbanken.

Indiening door advocaat

Voor de start van een WHOA-procedure bij de rechtbank is vereist dat door een advocaat een daartoe strekkend verzoekschrift wordt ingediend (artikel 5 Fw).

Conclusie

De WHOA biedt een geducht drukmiddel en veel mogelijkheden! Heeft u vragen over de WHOA, een herstructureringsakkoord of de wijziging of beëindiging van overeenkomsten? Vanaf 1 januari 2021 kunnen de verzoeken worden ingediend. Neem gerust contact op met een van onze specialisten op het gebied van de WHOA en het insolventierecht: Joost van der Grinten, Joram Verstoep en Joël Bouman. Wij zijn u graag van dienst!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WHOA-procesreglement en stappenplan

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief