Praktijkgebieden:
Volgens enkele kenners van de Maya cultuur vergaat vandaag de wereld. De “lange” kalender van de Maya’s loopt af. Daarnaast zal de god Bolon Yokte’ K’uh neerdalen te midden van vulkaanuitbarstingen en andere ellende.Zeggen ze. Ik heb nog niks gezien, maar het hoogtepunt zou ook pas rond negen uur vanavond moeten liggen. Daar wil ik niet op wachten, want de nieuwsbrief moet zo uit.
Wie vandaag nog op de Herengracht naar ons op zoek was zou echter de indruk hebben kunnen krijgen dat wij massaal in de voorspelling geloven. De drie grachtenpanden waar Wieringa Advocaten meer dan 55 jaar gevestigd was staan er onttakeld bij. Bureaus, stoelen en stapels, stapels dozen met dossiers worden naar buiten gedragen.Als onze founding fathers Hans Wieringa, Paul Stoffels en Jaap Oranje dit nog hadden moeten meemaken zouden ze ongetwijfeld werkelijk gedacht hebben dat het einde der tijden was bereikt…
Maar nee, we zijn alleen maar aan het verhuizen. De wereld eindigt niet, alleen een tijdperk. In dat opzicht is het toch wel passend dat wij deze datum, 21 december 2012, hebben gekozen voor deze stap. Want al zal de afstand tussen oud en nieuw niet veel meer dan anderhalve kilometer zijn, het verschil tussen de grachtenpanden uit de Gouden Eeuw en het gloednieuwe IJdok complex met de dynamiek van IJ en CS is wezenlijk.
En als maandag gebleken is dat de wereld nog steeds draait, is dat voor ons toch een beetje een nieuwe wereld. We hebben er nu al een heleboel nieuwe energie van gekregen en hopen die in de komende tijd ook (weer) voor u te mogen gaan inzetten. Binnenkort gaan we u de binnenkant van onze nieuwe vestiging laten zien. Tot die tijd, voor wie het nog niet gezien had: hier de buitenkant en route-informatie.
(In de blogjes hieronder wat meer juridische informatie rond het thema verhuizen).
Lex Bruinhof is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied column.
Door het leggen van conservatoir (derden) beslag worden vermogensbestanddelen van een wederpartij per direct bevroren. Er kan geen overdracht meer plaatsvinden en in bepaalde gevallen kunnen vermogensbestanddelen zelfs elders in bewaring worden gegeven. Deze actie kan druk zetten op de wederpartij waardoor een snelle oplossing kan worden bereikt.
Beslaglegging moet wel altijd worden gevolgd door een bodem of arbitrage procedure, tenzij eerder een buitengerechtelijke oplossing wordt bereikt.
Onterecht leggen van beslag moet worden voorkomen; het kan leiden tot een schadevergoedingsactie.
Wij onderzoeken graag of dit rechtsmiddel in uw situatie tot een spoedige oplossing kan leiden.
Snel een uitspraak nodig van de rechter over een bepaalde urgente situatie? In dat geval is een kort geding een oplossing voor uw situatie. De rechter geeft een voorlopig oordeel waaraan partijen zich al dan niet op straffe van een dwangsom dienen te houden.
Wij denken graag mee over de voor uw situatie passende juridische oplossing.
Dit is in het civiele en bestuurlijke recht de procedure die (al dan niet na hoger beroep) leidt tot een definitieve beslechting van het geschil. Anders dan in een kort geding ligt de nadruk hier veel meer op een schriftelijke uitwisseling van processtukken.
Wij onderzoeken graag of dit de aangewezen procedure is voor uw geschil.
Een partij die zich beroept op de rechtsgevolgen van de door haar gestelde feiten of rechten moet deze bewijzen. Voorafgaand aan iedere gewenste procedure moet derhalve de bewijspositie worden bekeken.
Soms is het bewijs nog niet voldoende in handen van de cliënt. In dat geval is nadere actie gewenst. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan het instellen van een (voorlopig) getuigenverhoor of het afdwingen van het verkrijgen van inzage in bepaalde documenten die zich bij de wederpartij bevinden (exhibitieplicht).
Wij zoeken graag met u naar de mogelijkheden om uw bewijsprobleem op te lossen.
Soms ontstaat er in een onderneming een intern geschil tussen aandeelhouders of tussen het bestuur en (enkele) aandeelhouders. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de te volgen strategie van de onderneming. In dat geval kan aan de Ondernemingskamer, een speciaal daarvoor geëquipeerde afdeling van het Hof Amsterdam -- bij ons kantoor om de hoek -- een onderzoek naar de gang van zaken binnen de onderneming worden gevraagd. Zo'n onderzoek kan worden voorafgegaan door het vragen van voorlopige voorzieningen, zoals het schorsen van een bestuurder voor de duur van de procedure of het tijdelijk ontnemen van het stemrecht van een aandeelhouder.
Wij denken graag mee over de voor uw situatie passende oplossing.