icon

Metablogje

Ter afsluiting van het jaar maar eens een blogje over onze weblog zelf. Daar zijn tenminste drie goede redenen voor. Eén: het is het einde van het jaar en dat leent zich altijd goed voor bespiegelingen. Twee: we passeerden gisteren een mooie ronde mijlpaal in het aantal per jaar bezochte pagina’s (waarvan bijna niemand had vermoed dat we die dit jaar al zouden halen). En drie: we hebben het in de vijfeneenhalf jaar dat deze weblog nu bestaat eigenlijk nog nooit gedaan: bloggen over de blog.

Of eigenlijk: de blawg. Het is tenslotte een juridische weblog en in de begindagen werden die naar Amerikaans voorbeeld regelmatig zo aangeduid. Oorspronkelijk wilden we daar nóg een stapje verder in gaan door te spreken van een blWAg, een woordspeling waarin de afkorting van ons kantoor terugkwam. Dat was echter te hoog gegrepen: niemand zag die associatie, maar velen wel de gelijkenis met een uitdrukking van walging (vooral in striptaal). Dat hebben we dus maar opgegeven.

We maakten niet de eerste juridische advocatenblog in Nederland: die eer komt toe aan collega-kantoor Solv. Dat was (toen nog) echter een niche-blog, die net als het kantoor zelf vooral gericht was op ICT recht en dergelijke. Wij maakten de eerste algemene juridische weblog van een advocatenkantoor, al klinken ook bij ons de dagelijkse aandachtsgebieden natuurlijk het sterkst door. Aldus verscheen op 27 juni 2004 het eerste blogje en bloggen wij vijfeneenhalf jaar later nog vrolijk voort.

En met nog altijd toenemende interesse van cliënten en andere lezers, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank. Van de dit jaar gepubliceerde artikelen werd het meest gelezen het artikel Gedwongen verhuur pied-à-terre van collega Silvan Boer (over plannen van het Amsterdamse gemeentebestuur in die richting). Topper aller tijden is al sinds het jaar waarin het verscheen het artikel Erfafscheiding en buren van voormalig collega Michel Visser. Onderwerpen die dicht bij de mensen komen, allebei. Toch opvallend als je tegelijkertijd ziet dat een nóg dichterbij komend onderwerp (namelijk: privacy) totaal niet scoort. We houden geen “laagterecords” bij, maar als we die hadden zou de competitie gaan tussen al mijn artikelen over dat onderwerp…

Dit is het laatste blogje van 2010. De redactie van deze blog en al onze medewerkers wensen u, in het bijzonder ook de lezers van de nieuwsbrief, een heel goede jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar. Wij hopen u dan weer interessant juridisch nieuws te mogen brengen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Metablogje

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief