icon

Europese merkenbescherming wordt flink goedkoper!

Goed nieuws uit Allicante. Was u van plan binnenkort een Europees merk te registreren of uw bestaande Benelux registratie uit te breiden naar de rest van de Europese Unie? Dan kunt u het best even wachten tot 1 mei aanstaande. De Europese registratie wordt dan namelijk een stuk goedkoper. Ook de procedure wordt eenvoudiger, aldus de Europese merkenorganisatie OHIM

Vanaf 1 mei vervalt de inschrijvingstaks en is uitsluitend nog een aanvraagtaks verschuldigd. Dit zou ook de behandelingstijd moeten gaan bekorten. In plaats van 1750 euro betaalt u voor bescherming in de 27 EU landen straks nog slechts 1050 euro. Wie zijn merk via internet ter registratie aanbiedt krijgt zelfs nog 150 euro korting (maar dat was al zo).

Overigens blijft registratie voor alleen de Benelux nog altijd een stuk goedkoper. Als geen spoed vereist is, en u een vooronderzoek achterwege laat, bent u voor 240 euro klaar voor tien jaar. Maar dan is uw merk dus slechts in de drie Benelux landen beschermd.

Ons kantoor werkt trouwens sinds 1 januari van dit jaar voor alle registraties nauw samen met gracht-genoot De Merkplaats. Desgewenst kan uw merk daar ook worden bewaakt.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Europese merkenbescherming wordt flink goedkoper!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief