icon

Buma en de 'Embedded Music' (2)

Webwereld meldt zojuist dat Buma zou hebben meegedeeld dat het verzenden van de incasso-aankondiging met betrekking tot embedded muziekvideo's “prematuur” en “een fout” was. Buma zou nog aan het onderzoeken zijn hoe het openbaar maken van embedded elementen op internet juridisch ligt.

Wat mij betreft kunnen ze daarmee ophouden: juridisch is het namelijk openbaar maken. Wat mij wél de moeite waard lijkt, is beslissen of het innen voor dergelijke vormen van openbaar maken zinnig is. Het is wellicht handiger de zaken (uitsluitend) bij de bron aan te pakken en daar af te rekenen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Buma en de 'Embedded Music' (2)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief