icon

Registratie eu-domeinen begint op 7 december.

De kogel is door de kerk. Eurid, de organisatie die is belast met het uitgeven van de nieuwe eu internet-domeinen, heeft aangekondigd dat over exact twee maanden, op 7 december aanstaande, de registratie gaat beginnen. Zoals wij al eerder berichtten begint het registratie-traject met de zogenaamde 'Sunrise Period', waarin alleen merkhouders en overheidsinstellingen kunnen registreren. Dit betekent eenvoudigweg dat zij het felbegeerde .eu achter hun merk of naam kunnen plakken en daarmee min of meer verzekerd zijn van het domein. Min of meer…, want als je merk bijvoorbeeld toevallig 'Ajax' is, dan zul je als voetbalclub wel moeten knokken met de brandblussers en de schoonmaakmiddelen…

Daarna, vanaf 7 februari, is de beurt aan 'houders van andere rechten'. Hier valt bijvoorbeeld te denken aan bedrijven die geen merk, maar wel een handelsnaamrecht hebben. Nog twee maanden later, vanaf 7 april, kan iedereen proberen te pakken te krijgen wat er nog over is gebleven. De registratie staat dan open voor het gehele publiek, op een first come, first served basis. Eurid duidt deze periode aan als de 'Land Rush' periode, in een verwijzing naar de dagen van de pioniers in het Amerikaanse westen. Grote stukken land in de nieuwe territories werden toen beschikbaar gesteld aan de eerste die zijn claimvlag erin kon planten. Wie het slot van de film Far and Away heeft gezien weet dat het er daarbij heftig aan toe kon gaan.

Hoewel deze Land Rush virtueel zal zijn, zal ook hier ongetwijfeld op het scherpst van de snede worden gevochten om de eerste te zijn. Het is tenslotte een kwestie van 'nieuwe ronde, nieuwe kansen'. Alles wat in .nl en .com allang vergeven is komt als het ware opnieuw op de markt. Wilt u deze drukte ontlopen, probeer dan nog tijdig vóór 7 december een merk gedeponeerd te krijgen.
Als u opschiet kunt u nog lekker relaxed van de sunrise genieten…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Registratie eu-domeinen begint op 7 december.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief