icon

Laatste waarschuwing BREIN

De stichting BREIN waarschuwt nog één keer. En zulks op hardere toon dan tevoren. Wie zich nog altijd bezighoudt met het aanbieden van auteursrechtelijk beschermde peer-to-peer bestanden via netwerken als Kazaa en E-Donkey kan via hetzelfde uitwisselingssysteem het volgende bericht verwachten:

“Attentie! U maakt inbreuk op auteursrecht en naburige rechten. Stop uw illegale aanbod van muziek en andere content om aansprakelijkheid voor schade te voorkomen.
Stichting BREIN heeft vastgesteld dat u illegaal muziek en mogelijk ook andere content zoals films en games aanbiedt via de peer-to-peer (p2p) uitwisseldienst waarvan u gebruik maakt. U pleegt daarmee inbreuk op het auteursrecht en de naburige rechten van de makers, uitvoerende kunstenaars en producenten van die content. U bent aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door uw inbreuk.
Stichting BREIN sommeert u uw illegale aanbod van auteursrechtelijk en nabuurrechtelijk beschermde content onmiddellijk te staken en gestaakt te houden. […]”

BREIN kiest dus duidelijk het oorlogspad, zoals zij al eerder aankondigde (zie ook onze berichten uit augustus en november ). Thans is van echte sommaties sprake, die kunnen worden gevolgd door een dagvaarding. Probleem is wel waar deze te betekenen? Zo'n message versturen gaat nog gewoon via het filesharingsprogramma zelf, maar een deurwaarder past daar niet doorheen. Een dagvaarding moet in beginsel gewoon bij de gedaagde thuis worden betekend en daar heb je dus een echt adres voor nodig. En tot op heden heeft BREIN alleen de IP adressen van de inbreukmakers…

Daar kan verandering in komen, maar daarvoor is dan wel de medewerking van de betreffende internetprovider nodig. Die kan meedelen welk fysiek adres bij het IP adres van de inbreukmaker hoort. Maar zoals al eerder in deze kolommen vermeld, zal de provider daartoe vermoedelijk eerst een rechterlijk bevel willen zien. We gaan spannende tijden tegemoet!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laatste waarschuwing BREIN

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief