Advocaat vastgoedrecht

Advocaat vastgoedrecht

Een advocaat vastgoedrecht nodig? Onze vastgoedsectie staat voor u klaar en biedt snel hoogwaardige advies in heldere taal. Met onze vestiging in het centrum van Amsterdam zijn wij actief in het hele land. Een vraag of gebruik maken van onze dienstverlening? Wij helpen u graag verder.

Key contact

Advocaat Vastgoedrecht van Wieringa

Het vastgoedrecht omvat alle regelgeving omtrent onroerende zaken. Het civiele vastgoedrecht regelt onder meer koop en verkoop van onroerend goed, huur en verhuur, bouwrecht, erfdienstbaarheden, appartementsrechten etc. Daarnaast bestaat een grote variëteit aan overheidsregels voor onroerende zaken. De meest in het oog springend zijn de Ruimtelijke Ordening (bestemmingsplannen) en het Omgevingsrecht (omgevingsvergunningen).

Op een onroerend zaak is daarom een grote verscheidenheid aan rechtsgebieden van toepassing. Volledig zicht daarop is een noodzaak, de belangen zijn aanzienlijk en de gevolgen van beslissingen zijn groot. Verschillende regelsystemen kunnen bovendien met elkaar in strijd zijn. Daarnaast is er een grote diversiteit aan belanghebbenden: projectontwikkelaars, constructeurs, installateurs, beleggers, bouwers, architecten, eigenaren, VvE’s, huurders, aannemers, beleggers, beheerders, zorginstellingen, overheden, woningcorporaties en belangengroeperingen.

De tegenstellingen in deze belangen leiden vaak tot geschillen. Overigens komen deze dikwijls niet voort uit onwil, maar uit onbegrip van de veelheid van toepasselijke voorschriften. Een hecht team van samenwerkende advocaten Vastgoedrecht met uitgebreide kennis van de betrokken rechtsgebieden heeft hierop zicht en is daarom een must.

Lees ook: Vastgoed advocaat

Specialisme van advocaten vastgoedrecht

Gespecialiseerd in een breed rechtsgebied houden onze advocaten vastgoedrecht zich dagelijks bezig met diverse werkzaamheden. Hieronder een greep uit onze dienstverlening.

  • het begeleiden van de aan- en verkoop van vastgoed;
  • het begeleiden van (omvangrijke) gebieds- en projectontwikkelingen;
  • het opstellen, beoordelen en onderhandelen over aannemingsovereenkomsten, koopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere vastgoedcontracten;
  • het adviseren en procederen over huur van woonruimte en huur van bedrijfsruimte;
  • adviseren en procederen over vergunningen, zoals omgevingsvergunningen voor bouwen, afwijken van het bestemmingsplan, et cetera;
  • adviseren en procederen over het aanbestedingen;
  • kwesties over erfpacht en andere eigendomsvormen;
  • advies en bijstand in VvE conflicten met andere VvE eigenaren.

De vastgoedrecht advocaten zijn actief bij het voorkomen en oplossen van juridische conflicten. Het wetboek is daarbij een middel, maar procederen is niet altijd de beste oplossing. Door geschillen vanuit diverse invalshoeken te aanschouwen, komen wij tot effectieve oplossingen waar onze cliënten al 70 jaar op vertrouwen.

Vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Over kosten maken wij vanzelfsprekend duidelijke afspraken.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief