Vastgoed advocaat

Vastgoed advocaat

Op zoek naar een vastgoed advocaat? De vastgoedsectie van Wieringa Advocaten staat voor u klaar. Snel en hoogwaardig advies in heldere taal. Gevestigd in het centrum van Amsterdam, actief door het hele land. Neem eenvoudig contact op en wij helpen u vandaag nog verder.

Key contact

Specialisme van vastgoed advocaten

Onze vastgoedadvocaten adviseren en procederen al bijna 70 jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen binnen het vastgoed. Uniek aan onze vastgoedsectie is dat iedere advocaat zowel de privaatrechtelijke als de publiekrechtelijke elementen van het vastgoed kent. Hierdoor is wisselen tussen bestuursrechtadvocaten en civielrecht advocaten, zoals bij andere kantoren vaak het geval is, bij ons niet nodig. Dit werkt efficiënter en minimaliseert de kans op fouten.

Denk aan een bouwproject waarbij niet alleen (private) overeenkomsten met bijvoorbeeld de aannemer en de huurders moeten worden gesloten, maar ook vergunningen (publiekrecht) moeten worden aangevraagd. Deze zaken spelen regelmatig door elkaar in bouwgeschillen en onze advocaten kennen dit grensvlak als geen ander.

Advocaat vastgoedrecht

ONS SPECIALISME

Het vastgoedrecht is een breed rechtsgebied. Hieronder enkele voorbeelden van werkzaamheden waarmee wij ons dagelijks bezighouden:

  • het begeleiden van de aan- en verkoop van vastgoed;
  • het begeleiden van (omvangrijke) gebieds- en projectontwikkelingen;
  • het opstellen, beoordelen en onderhandelen over aannemingsovereenkomsten, koopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere vastgoedcontracten;
  • het adviseren en procederen over huur van woonruimte en huur van bedrijfsruimte;
  • adviseren en procederen over vergunningen, zoals omgevingsvergunningen voor bouwen, afwijken van het bestemmingsplan, et cetera;
  • adviseren en procederen over het aanbestedingen;
  • kwesties over erfpacht en andere eigendomsvormen;
  • advies en bijstand in VvE conflicten met andere VvE eigenaren.
Vastgoed advocaten

Waarmee onze vastgoedadvocaten u kunnen helpen

Onze vastgoed advocaten helpen actief bij het voorkomen en verhelpen van conflicten. Het wetboek is daarbij een onderdeel van onze gereedschapskist, maar procederen is niet altijd de beste oplossing. Door een probleem vanuit meerdere invalshoeken te bekijken, komen wij tot effectieve oplossingen en adviezen waar onze cliënten al 70 jaar op vertrouwen. Die lange termijn relaties zijn de ruggegraat van ons kantoor. Onze vastgoedsectie kent dan ook een brede schare van clienten; van multinationals tot particulieren en Quote 500 ondernemers tot gemeenten.

Neem bij vragen gerust contact op. Indien nodig voorzien wij u vandaag nog van een eerste advies. Over de kosten maken we uiteraard vooraf duidelijke afspraken.

FAQ: Vastgoed advocaten

WAAROM VASTGOED ADVOCATEN VAN WIERINGA ADVOCATEN?

Al bijna 70 jaar verlenen onze vastgoedadvocaten advies en bijstand bij de meest uiteenlopende onderwerpen binnen het vastgoed. Het unieke aan ons kantoor is dat iedere advocaat zowel de privaat- als de publiekrechtelijke aspecten van vastgoed kent. Hierdoor minimaliseren wij wisselingen tussen advocaten, zoals bij andere kantoren vaak onvermijdelijk is. Dit verhoogt de efficiëntie en verkleint de kans op fouten.

VOOR WIE IS WIERINGA ADVOCATEN?

Wij beschikken over een brede schare van tevreden clienten; van multinationals tot particulieren en Quote 500 ondernemers tot gemeenten.

WANNEER SPRAKE VAN VASTGOEDRECHT?

Het rechtsgebied ‘vastgoed’ is een breed rechtsgebied. Dit betreft bijvoorbeeld:
– de aan- en verkoop van vastgoed;
– het begeleiden van (omvangrijke) gebieds- en projectontwikkelingen;
– het opstellen, beoordelen en onderhandelen over aannemingsovereenkomsten, koopovereenkomsten, huurovereenkomsten en andere vastgoedcontracten;
– het adviseren en procederen over huur van woonruimte en huur van bedrijfsruimte.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief