Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl
 
Vennootschapsrecht en andere samenwerkingsvormen

Nummerinformatie --18xy - KPN handelt onrechtmatig jegens 1850

Op 28 juni 2007 heeft de voorzieningenrechter te Lelystad een interessante uitspraak gedaan, te vinden op rechtspraak.nl

Kort gezegd ging het om het volgende. Per 1 april 2007 is de Nederlandse markt voor nummerinformatiediensten geliberaliseerd. Het oude algemene nummer 118 is opgeheven en daarvoor in de plaats zijn de zogenaamde "18xy nummers" gekomen, nummers die beginnen met het getal 18, gevolgd door nog twee cijfers. De nummers zijn bij inschrijving verkocht.

Enkele actieve ondernemers hebben de nummers 1820 en 1850 gekocht. Maar om die nummers te exploiteren is men in belangrijke mate afhankelijk van het netwerk van KPN. Toen er op het netwerk van KPN storingen waren - en die bleken de laatste tijd veel voor te komen - liet KPN een bandje horen aan de bellers naar 1820 en 1850:

"Dit nummer is niet in gebruik. We helpen u graag bij het vinden van het juiste nummer. Het nummer is 1888. Ik herhaal 1888."

En laat dat laatste nummer nu van KPN zelf zijn.

Afgezien van de onjuiste mededeling ("dit nummer is niet in gebruik") worden de klanten van 1820 en 1850 verwezen naar de concurrerende nummerinformatiedienst van KPN. Daar waren de eigenaren van 1820 en 1850 het niet mee eens en zij hebben de zaak voorgelegd aan de Voorzieningenrechter in Lelystad, die onder meer oordeelde dat KPN onrechtmatig jegens 1820 en 1850 handelt door het bandje te laten horen. In die zin had ook de OPTA (de toezichthouder voor de telecommunicatie sector) al geoordeeld.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel dit artikel via     
Twitter     Twitter     E-mail     

Eriks recente berichten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten