icon

Inwerkingtreding Wabo opnieuw uitgesteld

Eén omgevingsvergunning in één procedure in plaats van tal van verschillende vergunningen voor één en hetzelfde project; dat is de doelstelling van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). De omgevingsvergunning komt in de plaats van bijvoorbeeld een bouwvergunning, milieuvergunning, monumentenvergunning, kapvergunning, sloopvergunning en reclamevergunning.

In eerste instantie zou de wet per 1 januari 2009 worden ingevoerd, toen werd het 1 januari 2010 en nu heeft de Minister van VROM opnieuw uitstel aangekondigd. De ICT en de invoering bij de gemeenten zijn niet op orde en de Invoeringswet en het Besluit Omgevingsrecht zijn nog niet door de Eerste Kamer vastgesteld. De Minister acht inwerkingtreding van de Wabo 3 maanden na publicatie van de wetgeving verantwoord. Een exacte nieuwe datum van beoogde inwerkingtreding is niet meer genoemd.


Annejet Lamme is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inwerkingtreding Wabo opnieuw uitgesteld

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief