icon

Geen veertig dagen zonder sex, wel negentig dagen zonder werk

Sex en de EO, homo's en de EO – het blijven lastige combinaties. Schreef ik twee weken geleden nog over een homo die was geweigerd voor het programma Veertig dagen zonder sex, nu is het de presentator zelf die voor een ongewenste sub-boodschap zorgt. Wat is geval?

De uitgevers van het tijdschrift Linda., die al vaker eenmalige uitgaven rond een specifieke man uitbrachten, brengen binnenkort een eenmalige uitgave getiteld Homo. uit. Voor dat blad is Arie Boomsma, presentator van bovengenoemd programma, schaars gekleed gefotografeerd. In een persbericht dat wordt geciteerd op de site van Boomsma geeft de directeur van de EO aan dat de fotoshoot schadelijk is voor de missie van de EO, die – kennelijk – luidt dat alleen de binnenkant er toe doet. Met de schorsing wil de EO een duidelijk statement maken.

Kan zoiets? Meestal is dat lastig. Ik weet niet of Boomsma in dienst is bij de EO of niet (de term “schorsing” impliceert dat wel), maar als dat inderdaad zo is dan zou de EO het nog lastig kunnen krijgen bij de rechter. Die is in de regel namelijk terughoudend om gedrag buiten werktijd een rol te laten spelen in arbeidsverhoudingen, tenzij er een directe relatie ligt. De EO legt die relatie zelf wel, maar het klinkt wat vergezocht.

Boomsma zelf lijkt doordrongen van de ernst van wat hij heeft gedaan. Hij accepteert de schorsing, betuigt spijt en wil de komende drie maanden gebruiken het vertrouwen van de EO en de achterban in hem te herstellen. Dat lijkt me overigens nog best lastig, gezien het feit dat zijn programma ook drie maanden van de buis gaat, maar goed.

Opmerkelijk is overigens dat Arie Boomsma al eerder in de Linda. heeft gestaan, en toen ook al schaars gekleed, als een Ken-pop naast een Barbie-achtige Linda de Mol. Ik heb daar toen geen ophef over gehoord. Is hij nu nóg schaarser gekleed, of gaat het om het feit dat het nu niet “Linda.” is maar “Homo.”? Wie meer wil weten zal de Homo. straks moeten kopen, en dat zullen vast veel mensen doen na deze gratis reclame van de EO.


Arco Siemons is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied column.

Geen veertig dagen zonder sex, wel negentig dagen zonder werk

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief