icon

Uitnodiging: workshop steward-ownership op 13 oktober 2023

Steward-ownership is een ondernemingsvorm waarbij niet winstmaximalisatie, maar de missie van de onderneming centraal staat. Kenmerken van zo’n onderneming zijn een strikte scheiding tussen zeggenschap en winstrechten, beperking van de uitkeringen aan investeerders, en bestuur door stewards die een nauwe band met de missie hebben. Steward-ownership is interessant voor bedrijven die hun doel en missie voor langere tijd veilig willen stellen. Daardoor is het niet alleen geschikt voor idealistische ondernemers, maar bijvoorbeeld ook voor familiebedrijven. Wieringa staat regelmatig ondernemers bij die hun bedrijf steward-owned willen inrichten, en is actief lid van Stewards NL.

Samen met Archipel Tax Advice en We Are Stewards organiseren wij op vrijdag 13 oktober een workshop over steward-ownership, gericht op ondernemers. Tijdens de workshop zullen wij de juridische en fiscale aandachtspunten belichten die van belang zijn voor het oprichten van, of het overstappen naar een steward-ownershipstructuur. Daarnaast proberen wij samen te ontdekken of het steward-ownershipmodel iets voor jouw onderneming is door inspirerende voorbeelden te bestuderen. Aansluitend is er een netwerkborrel om ervaringen en ideeën uit te wisselen met andere ondernemers die geïnteresseerd zijn in steward-ownership.

Workshop steward-ownership “Geluk dwing je af”
Datum: vrijdag 13 oktober 2023
Tijd: 14:00 – 16:30, borrel vanaf 16:30
Door: Jorick Wijnen (We Are Stewards), Yves Cattel (Archipel) en Victor Bouman (Wieringa)
Locatie: Wieringa Advocaten, IJdok 17, Amsterdam

Meld je aan door een mail te sturen naar Victor Bouman, bouman@wieringa.nl. Ook met vragen over de workshop kun je bij hem terecht!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitnodiging: workshop steward-ownership op 13 oktober 2023

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief