icon

Aantal nationale NEN-normen kosteloos inzichtelijk

Sinds 1 januari 2016 zijn nationale NEN-normen waarnaar in de huidige regelgeving dwingend wordt verwezen én waarnaar ook in de nieuwe Omgevingswet dwingend zal worden verwezen kosteloos in te zien. Het gaat daarbij om dwingende normen en om normen waar ook een andere oplossing toegepast mag worden zolang deze ten minste gelijkwaardig moet zijn aan de norm. De kosteloos beschikbaar gestelde normen zijn door de Rijksoverheid opgenomen in een overzicht. Het betreffen met name milieunormen, bouwnormen en veiligheidsnormen.

Omdat vooruitgelopen wordt op de invoering van de Omgevingswet, kunnen normen die op dit moment niet kosteloos inzichtelijk zijn dus nog wel dwingend zijn. Ook deze normen zijn opgenomen in een overzicht.

De gratis normen kunnen worden geraadpleegd via de website van NEN. De regeling geldt in ieder geval voor de komende vijf jaar.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Aantal nationale NEN-normen kosteloos inzichtelijk

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief