icon

Wet Werk en Zekerheid

Zoals u ongetwijfeld uit de media hebt vernomen, staan de nodige veranderingen op stapel in het arbeidsrecht. Dit zal grote gevolgen hebben voor met name werkgevers, dus is het zaak hier nu alvast rekening mee te houden.

In vervolg op het Sociaal Akkoord is op 29 november 2013 het wetvoorstel Werk en Zekerheid door minister Asscher ingediend. In het begrotingsakkoord van oktober 2013 heeft het kabinet afspraken gemaakt met de Tweede Kamerfracties van ChristenUnie, D66, PvdA, SGP en VVD over versnelde invoering van de voorgestelde maatregelen. Als de Tweede Kamer en Eerste Kamer akkoord gaan, kan de wijziging in de rechtspositie van flexwerkers vanaf 1 juli 2014 ingaan en hervorming van het ontslagrecht en het eerder aanvaarden van passende arbeid in de WW vanaf 1 juli 2015.

Wij zullen u in wekelijkse bijdrages in deze blog informeren over de te verwachten veranderingen in het arbeidsrecht als gevolg van dit wetsvoorstel en u adviseren op welke manier u zich hier reeds op kunt voorbereiden. De komende weken zullen wij onder andere de volgende onderwerpen behandelen:

  1. De nieuwe ketenregeling en het overgangsrecht
  2. Beperkingen van het proeftijd- en concurrentiebeding en uitbreiding van de aanzegtermijn
  3. Het nieuwe ontslagrecht per 1 juli 2015; een overzicht
  4. De transitievergoeding en de billijke vergoeding
  5. Route UWV vs. route kantonrechter
  6. Hoger beroep en cassatie
  7. Afwijken bij cao: sectorale commissies en afspiegeling
  8. De veranderingen in de Werkloosheidswet

Mocht u in de tussentijd vragen hebben over de Wet Werk en Zekerheid dan adviseren wij u uiteraard graag.


Maartje Oliemans-Ouwehand is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wet Werk en Zekerheid

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief