Beëindigen / ontbinden

Beëindigen / ontbinden

Ondernemingen kunnen op tal van manieren juridisch worden vormgegeven. De meest voorkomende vormen zijn de eenmanszaak en de besloten vennootschap (B.V.). Maar ook naamloze vennootschappen (N.V.), vennootschappen onder firma (v.o.f.), commanditaire vennootschappen (c.v.), maatschappen, stichtingen en verenigingen vragen alle een eigen aanpak. Soms zijn er redenen om een vennootschapsvorm te beëindigen, bijvoorbeeld omdat er geen activiteiten meer plaatsvinden in de vennootschap, ofo omdat u doorgaat met een andere onderneming. Bent u van plan uw bedrijf te beëindigen? Wij helpen u graag. Lees meer over de mogelijkheden (en de valkuilen) bij het beëindigen van een rechtspersoon in de volgende artikelen.

Key contact

Enkele mogelijkheden bij de beëindiging van uw onderneming

 Ontbinden B.V.

 Turboliquidatie

 Stichting opheffen/ontbinden

Wij helpen u graag

Mocht u zich zien geconfronteerd met vragen aangaande ontbinding, vereffening, liquidatie of faillissement van een B.V., neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Niet alleen hebben wij ruime ervaring met het opheffen van ondernemingen – ook begeleiden wij bedrijven bij herstructureringen en worden onze advocaten regelmatig benoemd tot curator in faillissementen of bewindvoerder in surseance.

Doelgericht

Bij Wieringa Advocaten voorzien wij u snel en doelgericht van juridisch advies.

Ruim 70 jaar ervaring

Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam. Dat geeft ons een voorsprong op het gebied van kennis en ervaring.

Benaderbaar

Door onze cliënten worden wij met name gewaardeerd omdat wij benaderbaar zijn. De lijnen zijn kort en wij helpen u graag met uw (juridische) problemen.

Full-service

Wieringa Advocaten is een full-service kantoor, waardoor wij u in alle aspecten binnen uw bedrijf kunnen adviseren.

Ontwikkelingen

Bij Wieringa Advocaten volgen onze advocaten de laatste ontwikkelingen en publiceren wij regelmatig over alle aspecten van het ondernemingsrecht.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief