icon

Wieringa Advocaten staat onderneming bij in toewijzing homologatieverzoek (WHOA)

In de afgelopen maanden heeft Wieringa Advocaten een biobrandstofonderneming bijgestaan bij het succesvol doorlopen van een WHOA-procedure. De uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland van afgelopen woensdag 29 september 2021 is één van de eerste uitspraken waarin een homologatieverzoek wordt toegewezen. U kunt het vonnis hier lezen.

Als gevolg van de stikstofcrisis en coronacrisis is de biobrandstofonderneming in liquiditeitsproblemen geraakt. Het aanbieden van een akkoord aan haar schuldeisers en aandeelhouders was voor deze onderneming de enige manier om een faillissement te voorkomen. Middels de WHOA-procedure zouden de schulden van de biobrandstofonderneming gesaneerd kunnen worden en zou er weer toekomstperspectief zijn. De biobrandstofonderneming heeft een akkoord aangeboden aan vier klassen schuldeisers en aandeelhouders. Drie klassen hebben in meerderheid ingestemd. Het akkoord is vervolgens ter homologatie voorgelegd aan de Rechtbank Midden-Nederland.

Afgelopen woensdag wees de Rechtbank Midden-Nederland het homologatieverzoek toe. Bijzondere aspecten van de uitspraak zijn onder meer de aanwijzing van de observator conform artikel 383 lid 4 Fw, de toelichting op de ontvankelijkheid van schuldeisers/aandeelhouders die een afwijzingsverzoek indienden, de cross-class cram-down, de uitgebreide toelichting op de klassenindeling en de bespreking van overige afwijzingsgronden.

Wieringa Advocaten is tevreden dat zij de biobrandstofonderneming succesvol heeft kunnen bijstaan en adviseren tijdens deze WHOA-procedure. Hebt u vragen over de WHOA? Wieringa Advocaten heeft een WHOA-team. Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn u graag van dienst!

Joost van der Grinten: Wieringa Advocaten | Mensen | Joost van der Grinten (wieringa-advocaten.nl)

Joël Bouman: Wieringa Advocaten | Mensen | Joël Bouman (wieringa-advocaten.nl)


Joël Bouman is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bedrijven in moeilijkheden.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wieringa Advocaten staat onderneming bij in toewijzing homologatieverzoek (WHOA)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief