Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl
 
Zorg
Maartje Oliemans-Ouwehand, 27/09/2018

Bezoek Wieringa Advocaten op de Medisch Ondernemen LIVE Beurs

5 en 6 oktober vindt u de Zorgadvocaten van Wieringa op dé eerstelijnszorg beurs van Nederland.

MedischOndernemen LIVE is het grootste kennis- en netwerkevent voor alle praktijkhouders en praktijkmanagers in de eerstelijnszorg. Het vindt plaats op 5 en 6 oktober in Expo Houten.

Hoofdthema’s zijn ondernemen (o.a. financiën, personeel, wetgeving, ICT) en multidisciplinair samenwerken. Alles wat u moet weten om uw praktijk gezond te houden en klaar te zijn voor een succesvolle toekomst!

Wij nodigen u graag uit op onze stand (nummer 62). Voor kaarten kunt u contact opnemen met Maartje Oliemans.


De Zorgadvocaten van Wieringa verzorgen op 5 en 6 oktober interessante Talks over winstuitkering in de zorg en medezeggenschap in de eerste lijn. Een klein voorproefje:

Winstuitkering in de zorg: (hoe) kan dat?

De verzekerde zorg bevindt zich in een lastige spagaat. Mede om de kosten beheersbaar te houden is voor marktwerking gekozen, maar het uitkeren van winst is nog steeds taboe. Hoewel begrijpelijk is dat men wil voorkomen dat gemeenschapsgeld wegvloeit naar winst en bankier-achtige salarissen wordt het ondernemen hiermee ook lastig gemaakt. Met de steeds strengere eisen van banken wordt het aantrekken van kapitaal daarmee moeilijker. Wat kan er wel, en hoe richt je dat behoorlijk in?

Medezeggenschap in de eerste lijn

Inspraak van cliëntenraden in kleine eerstelijns zorginstellingen zit er aan te komen. Hoe bereidt u zich daar op voor?

Het wetsvoorstel Wmcz 2018 verplicht iedere zorginstelling met meer dan 10 medewerkers om een cliëntenraad in te stellen. Instellingen met minder dan 10 medewerkers kunnen straks vrijwillig een cliëntenraad instellen.

Beroepsorganisaties, waaronder de KNMT, vragen de Tweede Kamer kleinschalige eerstelijns zorgaanbieders hierbij te ontzien. Zij vinden de wet onnodig en disproportioneel gezien de enorme financiële en organisatorische lastenverzwaringen.

Ondanks deze kritiek op het wetsvoorstel zal de medezeggenschap in de eerste lijn onvermijdelijk toenemen. Zo benadrukt ook de Governance Code Zorg al jaren dat uitsluitend naleving van de wettelijke regeling een onvoldoende waarborg is voor een actief en transparant medezeggenschapsbeleid.

Komt u ook?

Zet het in uw agenda: op 5 & 6 oktober 2018 vindt Medisch Ondernemen LIVE plaats in Expo Houten. Dit is hét kennis- en netwerkevent voor alle praktijkhouders, beslissingsbevoegden, zelfsturende teams en praktijkmanagers in de eerstelijnszorg. De sleutelwoorden? Samenwerken en ondernemen!

Deel dit artikel via     
Twitter     Twitter     E-mail     

Maartje Oliemans-Ouwehand is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van dit artikel kunt u zich wenden tot één van de advocaten binnen het praktijkgebied Zorg

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten