icon

ESG en de HR praktijk

Met Wieringa Advocaten zijn wij druk bezig onze cliënten te adviseren over het onderwerp ESG. In deze tijd is het belangrijk voor ondernemers oog te hebben voor Environmental, Social en Governmental vraagstukken. Alles ten behoeve van een betere wereld.

Ons arbeidsrechtteam ervaart een groeiende vraag van cliënten naar hulp bij ESG. Meer specifiek, wat valt hieronder? Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan? Met welke verplichtingen moeten we rekening houden? En hoe kunnen we in dit kader vooroplopen om aantrekkelijk te zijn voor cliënten en werknemers?

Deze vragen worden komende jaren te meer relevant door de aankomende richtlijnen Corporate Sustainability Due Dilligence Directive (CSDDD), Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze richtlijnen zullen een verregaande verplichting op in Europa opererende ondernemingen leggen om negatieve effecten in hun bedrijfsvoering te identificeren en – waar mogelijk –  te elimineren. Niet alleen de grote bedrijven krijgen hiermee te maken, maar ook middelgrote en zelfs kleinere bedrijven. De onderzoeks- en rapportageverplichtingen uit deze richtlijnen gaan zich namelijk ook uitstrekken over de gehele waardeketen. Dus ook de toeleveranciers en samenwerkingspartners van deze grote bedrijven gaan de impact voelen en kunnen simpelweg niet stil blijven zitten om relevant te blijven.

Om HR goed voor te bereiden op deze grote ontwikkeling, verzorgt Joost Kokje op 27 juli 2023 een masterclass bij HR Academy voor HR professionals. Vandaag is eveneens een podcast online gekomen, waarin Joost wordt geïnterviewd over deze richtlijnen. De podcast is te beluisteren via Spotify – HR Academy en deze link.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ESG en de HR praktijk

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief