icon

Huurrecht bedrijfsruimte en faillissement: lees onze whitepaper bij SDU

Het lijkt er sterk op dat er een ware faillissementsgolf aankomt, mede als gevolg van de coronacrisis. Grote kans dat de failliet een huurder of verhuurder is. Het faillissement heeft dan ook invloed op andere partijen betrokken bij de huurovereenkomst (bijvoorbeeld de medehuurder, onderhuurder of de garant).

Voor uitgever SDU schreven wij daarom een whitepaper waarin de belangrijkste vragen worden behandeld die in de praktijk voorkomen bij een faillissement van een huurder of verhuurder. Hierbij alvast enkele voorbeelden. Hoe en binnen welke termijn moet het pand worden opgeleverd? Welke schade kan je verhalen op de failliet? En welke (in de praktijk meestal overeengekomen) zekerheden kunnen voor welke schade worden ingeroepen?

Lees onze whitepaper voor het antwoord op deze en andere veelvoorkomende vragen. De whitepaper is te downladen via deze link. Neem bij vragen vooral contact op met Joost van der Grinten en Marcel Beekman.


Marcel Beekman is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bedrijven in moeilijkheden.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huurrecht bedrijfsruimte en faillissement: lees onze whitepaper bij SDU

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief