icon

Wetsvoorstel: Crisis- en herstelwet permanent

Blijkens een nieuwsbericht van afgelopen vrijdag op de website van de Rijksoverheid zal er bij de Tweede Kamer een voorstel worden ingediend om de Crisis- en herstelwet (Chw) permanent te maken. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel daartoe van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

De Chw is in werking getreden in maart 2010 en zou gelden tot 1 januari 2014. Nu wordt de wet wellicht voor onbepaalde tijd verlengd. Daarnaast zijn er in het wetsvoorstel enkele wijzigingen opgenomen, zoals een verkorting van de procedure voor tijdelijke afwijkingen van bestemmingsplannen. Het plan is de Crisis- en herstelwet uiteindelijk op te laten gaan in de toekomstige Omgevingswet en de Algemene wet bestuursrecht.
De versnelde procedures voor onder andere bepaalde vormen van gebiedsontwikkeling zullen, indien het voorstel wordt aangenomen, permanent gaan gelden. Dit geldt ook voor het relativiteitsvereiste bij beroep.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wetsvoorstel: Crisis- en herstelwet permanent

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief