icon

De gevolgen van Covid-19 voor het verhuren van woonruimte: een overzichtsartikel

Het coronavirus heeft een enorme impact op het dagelijkse leven. Bedrijven zijn gesloten, werknemers verliezen inkomsten en iedereen moet afstand van elkaar houden. De situatie zorgt ook in de juridische wereld voor veel vraagstukken, ook voor huurders en verhuurders van woonruimte.

Bijvoorbeeld, kan op dit moment een huurder nog ontruimd worden? En hoe zit het precies met de tijdelijke huurovereenkomst? Door juristen en advocaten wordt op dit moment veel geschreven over de gevolgen van het coronavirus, maar sommige (ver)huurders en juristen zien inmiddels door de bomen het bos niet meer.

Voor Sdu schreef ik een overzichtsartikel waarin de gevolgen voor verschillende aspecten van het huurregime woonruimte worden behandeld. Aan bod komen onder andere de Spoedwet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten woonruimte tijdens de coronacrisis, de ontruiming van huurders tijdens de coronacrisis en de (mogelijke) gevolgen van de coronacrisis voor zowel de verplichtingen van huurders als verhuurders.

Het artikel is te downloaden via deze link.


Roos de Grave is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied huurrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De gevolgen van Covid-19 voor het verhuren van woonruimte: een overzichtsartikel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief