icon

Internet en openbaar maken (II)

Vandaag mijn tweede gastblog op ius mentis. Het vervolg op de blog van afgelopen vrijdag over internet en openbaar maken. Waar ik vorige week de situatie naar oud (?) Nederlands recht schetste, deze week de confrontatie met de recente jurisprudentie van het Hof van Justitie van de EU.

Gaat het door mij bejubelde begrip “secundair openbaar maken” stand houden onder de interpretatie van het HvJEU van de “mededeling aan het publiek”? De eerste Europese uitspraken dienaangaande geven reden tot twijfel. Het lijkt alsof onder Europese jurisprudentie het wiel opnieuw uitgevonden zal moeten gaan worden. Ach… in Nederland heeft dat maar zo’n vijftig jaar geduurd…

Deel II kan ook na vandaag hier worden nagelezen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet en openbaar maken (II)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief