icon

Internet en openbaar maken

Vandaag heb ik de eer een gastblog te mogen verzorgen op de blog
ius mentis van Arnoud Engelfriet, een blog die geheel gewijd is aan ICT en internetrecht. Wat wij bij Wieringa met z'n dertigen doen (proberen dagelijks een nieuw blogje te plaatsen) doet Arnoud al enkele jaren in zijn eentje. Het resultaat is tevens een mooi archief met veel juridische internet-wetenswaardigheden.

Mijn blog gaat over Internet en (auteursrechtelijk) openbaar maken. Hij is toegespitst op het Nederlandse auteursrechtelijke begrip “secundair openbaar maken“, dat als gevolg van de Europese harmonisatie wel eens lelijk zou kunnen gaan sneuvelen. Tenminste: in de bestaande vorm.

Vandaag deel I waarin het (voormalige?) Nederlandse systeem wordt uitgelegd. Volgende week volgt in deel II de confrontatie met de recente jurisprudentie van het Hof van Justitie van de EU. De gastblog kan ook na vandaag nog hier worden gevonden.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Internet en openbaar maken

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief