icon

Informatie voor bestuurders van failliete vennootschappen online

Vijf advocaten van ons kantoor worden regelmatig door de rechtbank tot faillissementscurator benoemd. Eén van de eerste werkzaamheden na hun benoeming is het voeren van een uitgebreid gesprek met de gefailleerde of, wanneer een vennootschap failliet is verklaard, de bestuurder van die vennootschap.

De bestuurder heeft de verplichting om in dat gesprek aan de curator allerhande inlichtingen verschaffen, zoals wat daar de oorzaken van zijn, welke activa er nog aanwezig zijn, of er nog openstaande vorderingen zijn, of er dochterondernemingen zijn, of de bestuurder mogelijkheden ziet voor een doorstart, etc. De curator legt aan de bestuurder uit wat de gevolgen van het faillissement zijn, wat er van de bestuurder wordt verwacht en wat deze kan doen als hij het niet eens is met een beslissing van de curator.

De Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD), de beroepsvereniging van advocaten die zich met het faillissementsrecht bezighouden, heeft een informatiefolder voor bestuurders van failliete vennootschappen opgesteld. Daarin kunnen zij alle informatie die de curator hen geeft, nog eens nalezen. Onze curatoren verstrekken deze folder sinds kort vóór of tijdens het intakegesprek. De informatie is nu ook op onze website geplaatst.


Peter Bos is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bedrijven in moeilijkheden.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatie voor bestuurders van failliete vennootschappen online

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief