icon

Brief van Minister: enige verruiming bij tijdelijke verhuur van woningen

In een brief van 17 januari jl aan de Tweede Kamer heeft Minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties haar visie gegeven op enkele onderwerpen betreffende tijdelijke woningverhuur.

Onder andere wil de Minister de maximale tijdelijke verhuurperiode van huurwoningen die in afwachting zijn van sloop of renovatie verlengen tot zeven jaar. Op dit moment kan op grond van de Leegstandwet een vergunning voor maximaal vijf jaar inclusief verlengingen worden verleend. Het argument voor deze verlenging is dat bij woningprojecten vertraging kan optreden en leegstand ongewenst is.

Ook heeft Minister Spies het plan om het voor huiseigenaren die een nieuwe woning willen kopen of hebben gekocht gemakkelijker te maken hun nog te koop staande oude woning tijdelijk te verhuren op grond van de Leegstandwet. De minister wil de wet aanpassen zodat woningen met een tijdelijke verhuurvergunning niet langer onder het puntenstelsel vallen. Gemeenten hoeven dan niet langer een maximale huurprijs vast te stellen. Daarmee zou kunnen worden voorkomen dat de woning voor een lagere huurprijs dan bruto rente van de hypothecaire lening moet worden verhuurd.


Pjotr Lanting is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied huurrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brief van Minister: enige verruiming bij tijdelijke verhuur van woningen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief