icon

Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur komt er

Op 17 januari jl.heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen voor het instellen van één “adviescollege voor het fysieke domein”, te weten de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI). Daar tegenover verdwijnen de VROM-Raad, de Raad voor Verkeer en Waterstaat en de Raad voor het Landelijk Gebied.

De RLI zal de wetgevende macht adviseren over vraagstukken op het gebied van onder andere ruimtelijke ordening, verkeer- en vervoer, duurzame ontwikkeling, landbouw en natuur. Daarnaast adviseert de raad over beleid en wetgeving met betrekking tot ongevallen als gevolg van gebruik, opslag, productie en vervoer van gevaarlijke stoffen.

De beoogde doelen zijn onder andere 'een grotere synergie tussen de netwerken van kennis, advies en beleid' en een 'grotere variëteit van kennis en frisse en nieuwe inzichten', aldus de MvT. Het wetsvoorstel sluit aan bij de ontwikkelingen in het omgevingsrecht van de laatste jaren, waarbij verschillende procedures en wettelijke regelingen worden samengevoegd.


Pjotr Lanting is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur komt er

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief