icon

Hoogte WW en WIA uitkering

Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. Bijvoorbeeld door minder regels en uitvoeringstaken op te leggen aan het UWV en de SVB. Vanuit die gedachte stelde minister Kamp een wetsvoorstel op dat moet leiden tot vereenvoudiging van regels en daarmee een besparing van 66 miljoen euro in de periode van 2012-2015.

Het concrete voorbeeld dat hierbij wordt gegeven is de manier waarop de hoogte van een loongerelateerde uitkering, zoals de WW of de WIA, wordt vastgesteld. Wordt die hoogte nu nog berekend op basis van een referteperiode; straks wordt uitsluitend nog gekeken naar het laatstverdiende loon. Voordeel, en dus kostenbesparing, van deze wijziging is dat het straks niet langer nodig is om informatie bij vroegere werkgevers op te vragen. Een uitkering kan snel en eenvoudig aan de hand van de laatste salarisstrook worden vastgesteld.

De ministerraad stemde hier afgelopen vrijdag mee in; het wetsvoorstel wordt nu eerst voor advies voorgelegd aan de Raad van State en daarna openbaar gemaakt.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoogte WW en WIA uitkering

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief