icon

Bijdrage voorzetting pensioen voor werklozen afgeschaft.

Lange tijd konden ontslagen werknemers een beroep doen op de stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering. Zij ontvingen van deze stichting een bijdrage – bij salarissen tot het maximum dagloon tot 100 % – in de premies van hun pensioenverzekering. FVP betaalde dit uit een fonds (oorspronkelijk het Fonds Voorheffing Pensioenverzekering) dat ooit was gevuld in een periode waarin men verwachtte dat er een wettelijke verplichting zou komen tot het aanbieden van een pensioenverzekering. Die verplichting bleef echter uit, waarop is besloten het opgebouwde vermogen in te zetten voor de financiering van het voortzetten van de pensioenverzekeringen van werkloze werknemers voor de duur van hun WW uitkering.
In 2004, toen de bodem van de geldkist in zicht kwam, is al een wachttijd ingesteld van een half jaar. Nu is het einde dan daar: de instroom is beëindigd.
Wie vóór 2010 werkloos is geworden houdt zijn aanspraken, wie gedurende 2010 werkloos is geworden zal naar alle waarschijnlijkheid maar een gedeeltelijke bijdrage ontvangen. Maar wie vanaf 1 januari dit jaar zijn baan verliest zal niet meer op een bijdrage in de premies voor zijn pensioen kunnen rekenen. Hij zal zijn pensioenverzekering uiteraard nog wel vrijwillig kunnen voortzetten, maar zal de premies dan helemaal zelf moeten betalen.
Bij het treffen van vertrekregelingen tussen werknemers en werkgevers is (voorzetting van) het pensioen regelmatig inzet van onderhandelingen. Partijen dienen er dus vanaf nu rekening mee te houden dat het FVP niet meer meebetaalt.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bijdrage voorzetting pensioen  voor werklozen afgeschaft.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief