icon

Seminar: Wabo en milieuactiviteiten

Op 22 september 2010 heeft onze Praktijkgroep Vastgoed haar regelmatig terugkerende seminar gehouden. Het onderwerp was de Wabo, die per 1 oktober in werking zal treden, toegespitst op activiteiten die gevolgen kunnen hebben voor het milieu. De belangstelling was groot.

Cathine Knijff heeft in een kort tijdsbestek een compleet overzicht gegeven van de gevolgen van de inwerkingtreding van de Wabo voor verschillende milieuactiviteiten. Het is de intentie van de wetgever dat er materieel en qua beschermingsniveau's geen wijzigingen plaatsvinden. De hoeveelheid wijzigingen op het gebied van indiening van aanvraag en behandeling ervan, bevoegd gezag, soorten Wabo-vergunningen, aanhoudings- en coördinatiebepalingen, rechtsbescherming etc. is enorm en de consequenties van een en ander lijken niet altijd door de wetgever te zijn voorzien of goed te zijn doordacht. Aan het overgangsrecht werd vanzelfsprekend bijzondere aandacht besteed.

De presentatie is verwerkt in een handout die aan de deelnemers is uitgereikt. Het compleet overzicht is daarin verwerkt met verwijzing naar de toepasselijke wetsartikelen. Andere geïnteresseerden kunnen de handout opvragen door een email te zenden aan: seminar2010@wieringa.nl.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Seminar: Wabo en milieuactiviteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief