icon

Nieuw KvK-nummer bij bedrijfsoverdracht

Onlangs kondigden de Kamers van Koophandel aan dat ondernemingen per 25 mei 2010 bij een bedrijfsoverdracht een nieuw handelsregisternummer krijgen. Onder de regeling vallen alleen ondernemingen die in het geheel worden overgenomen door een ander(e) natuurlijke persoon of samenwerkingsverband (o.a. omzetting eenmanszaak in vof/bv). Ondernemingen die worden omgezet binnen Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek krijgen geen nieuw KvK-nummer. Zo krijgen B.V.'s die worden omgezet in N.V.'s en omgekeerd geen nieuw nummer.

Met de aanpassing wordt vergroting van de transparantie beoogd. (Oplettende) derden kunnen dan immers aan het gewijzigde KvK-nummer – ondernemingen en rechtspersonen zijn verplicht om hun KvK-nummer te vermelden op hun website en uitgaande correspondentie – zien dat sprake is van een nieuwe eigenaar.


Paulien Beunk is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuw KvK-nummer bij bedrijfsoverdracht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief