icon

Jongeren en recessie (2)

Als we de nieuwsberichten mogen geloven, ondervinden met name de jongeren veel last van de recessie. Vorig jaar schreven we al over crisismaatregelen die het toenmalige kabinet wilden nemen om jongeren langer aan het werk te houden. Zo was er een wetsontwerp ingediend waarmee het werkgevers mogelijk zou worden gemaakt om jongere werknemers pas na een periode van vier jaar of bij het vijfde contract een vast contract aan te bieden.

Zoals bekend, zijn best wat wetsvoorstellen van ons demissionair kabinet inmiddels controversieel verklaard en die wetsvoorstellen zullen pas onder een nieuw kabinet worden behandeld. Dat geldt echter niet voor dit wetsvoorstel. Thans wordt dan ook door de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Eerste Kamer een voorbereidend onderzoek uitgevoerd. Indien uit dit onderzoek positieve resultaten komen en de Eerste Kamer keurt het wetsvoorstel vervolgens goed, dan zal de wet tot 2012 van toepassing zijn.


Kissiwah Mireku is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jongeren en recessie (2)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief