icon

Minister van Financiën komt zzp'ers te hulp

Er zijn in Nederland zo'n 70.000 zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel). Zij hebben recht op de zogenaamde zelfstandigenaftrek, maar alleen als zij 1.225 uren per jaar aan hun onderneming besteden.

Ten gevolge van de kredietcrisis en de daarop volgende economische crisis is het voor zzp'ers steeds lastiger om die norm te halen nu opdrachten wegvallen. Vorige week besloot de demissionair minister van Financiën daarom de zzp'ers te hulp te komen.

Hij heeft bepaald dat met ingang van 12 maart 2010 bij het halen van het urencriterium ook uren mogen worden meegerekend die worden besteed aan het voeren van de administratie (boekhouding inclusief belastingaangiften), aanvragen van vergunningen, het creëren van een website, werkzaamheden die verband houden met acquisitie en scholing.

Daarnaast heeft de demissionair minister bepaald dat bij de beoordeling van de aannemelijkheid van het aantal bestede uren aan de genoemde activiteiten, de inspecteurs voor de jaren 2009 en 2010 in geval van mogelijke twijfel enige soepelheid zullen betrachten.

Doe er uw voordeel mee.


Peter Bos is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Minister van Financiën komt zzp'ers te hulp

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief