icon

Uitbreiding Garantie Ondernemingsfinanciering bouwsector

Nu de inwerkingtreding van de Crisis- en Herstelwet door een kritische Eerste Kamer en de recente val van het kabinet nog wel even op zich laat wachten, kondigde het Ministerie van Economische Zaken maandag een nieuwe steunmaatregel aan voor de bouwsector. De Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) wordt namelijk verder uitgebreid. Deze gaat ook gelden voor bankgaranties en projectontwikkelaars. Projectontwikkelaars waren tot op heden nog uitgesloten van de regeling.

Op grond van de GO-regeling kunnen bedrijven de overheid verzoeken om garant te staan voor leningen van maximaal 150 mln euro. De regeling biedt banken een garantie van 50 procent voor leningen van minimaal 1,5 mln euro tot maximaal 150 mln euro.
De overheid wil nu dus ook garant gaan staan voor bankgaranties die door opdrachtgevers veelal ter verzekering van de uitvoering van werkzaamheden aan bouwbedrijven worden gevraagd. Ook projectontwikkelaars kunnen een beroep doen op de regeling. In totaal is er 1,5 miljard euro beschikbaar. De regeling geldt tot eind 2010.


Paulien Beunk is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitbreiding Garantie Ondernemingsfinanciering bouwsector

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief